Go Back
kartoffelsalat med dijon vinaigrette

Kartoffelsalat med dijon vinaigrette

Dejlig, grøn kartoffelsalat med bønner.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Hovedret, Tilbehør
Køkken plantebaseret
Antal 4 personer

Ingredients
  

  • 1 kg kartofler Gerne små, nye kartofler
  • 200 gr grønne bønner
  • 400 gr friske grønne ærter i bælg
  • 1 håndfuld urter, gerne merian, basilikum, timian eller persille
  • 1 stk rødløg
  • 2 tsk dijon sennep
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • salt og peber

Instructions
 

  • Vask og kog kartoflerne til de er møre. Lad dem køle helt af.
  • Nip enderne af bønnerne og kog dem i letsaltet vand til de er møre, ca. 3-4 minutter. Skyl dem med koldt vand for at stoppe tilberedningen.
  • Bælg ærterne, skær rødløg i tynde skiver, skær kartoflerne i mundrette stykker og kom det hele i en stor skål.
  • Rør dijon og olie godt sammen i en lille skål. Tilsæt eddike og honning og rør igen. Smag til med salt og peber - og evt. mere eddike, dijon eller honning.
  • Tilsæt en håndfuld grofthakkede urter til kartoffel salaten og hæld vinaigretten over. Vend det hele sammen.
  • Servér som tilbehør til alle sommerens retter 🌿
Keyword aftensmad, kartofler, sommer, tilbehør