Kartoffelsalat med dijon vinaigrette
Dejlig, grøn kartoffelsalat med bønner.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Ret Hovedret, Tilbehør
Køkken plantebaseret
- 1 kg kartofler Gerne små, nye kartofler
- 200 gr grønne bønner
- 400 gr friske grønne ærter i bælg
- 1 håndfuld urter, gerne merian, basilikum, timian eller persille
- 1 stk rødløg
- 2 tsk dijon sennep
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk honning
- salt og peber
Vask og kog kartoflerne til de er møre. Lad dem køle helt af.
Nip enderne af bønnerne og kog dem i letsaltet vand til de er møre, ca. 3-4 minutter. Skyl dem med koldt vand for at stoppe tilberedningen.
Bælg ærterne, skær rødløg i tynde skiver, skær kartoflerne i mundrette stykker og kom det hele i en stor skål.
Rør dijon og olie godt sammen i en lille skål. Tilsæt eddike og honning og rør igen. Smag til med salt og peber - og evt. mere eddike, dijon eller honning.
Tilsæt en håndfuld grofthakkede urter til kartoffel salaten og hæld vinaigretten over. Vend det hele sammen.
Servér som tilbehør til alle sommerens retter 🌿
Keyword aftensmad, kartofler, sommer, tilbehør