Hjemmelavede pitabrød
Skønne pitabrød, nemme at lave.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
Hævetid 1 time t 50 minutter min
Samlet tid 2 timer t 8 minutter min
Ret Hovedret, Tilbehør
Køkken Middelhavet
- 20 gr gær
- 8 dl vand
- 300 gr fuldkornsmel, ølandshvedemel
- 800 gr hvedemel
- 20 gr salt
Opløs gær i vand
Tilsæt mel og salt og ælt godt. Dejen er lidt klistret, så vask hænder undervejs, eller brug en røremaskine.
Lad dejen hæve tildækket i 1-1,5 time.
Tril 18 boller. Du kan veje dem af til 100 gr, hvis de skal være helt ens. (eller færre, hvis du ønsker dine pitabrød skal være større)
Lad bollerne hæve 15-20 minutter under et fugtigt klæde.
Tænd ovnen på 230 gr. varmluft og varm pladen og ovn op.
Tril 4 boller i mel og overfør til et stykke bagepapir. Rul dem forsigtigt flade med en kagerulle.
Overfør bagepapir til pladen og bag i 8 minutter.
OBS, varmefordeler din ovn godt, kan du bage to plader ad gangen.
Keyword bagværk, bagning, brød, pitabrød, hjemmebag