Go Back
pitabrød

Hjemmelavede pitabrød

Skønne pitabrød, nemme at lave.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Hævetid 1 time 50 minutter
Samlet tid 2 timer 8 minutter
Ret Hovedret, Tilbehør
Køkken Middelhavet
Antal 18 pitabrød

Ingredients
  

  • 20 gr gær
  • 8 dl vand
  • 300 gr fuldkornsmel, ølandshvedemel
  • 800 gr hvedemel
  • 20 gr salt

Instructions
 

  • Opløs gær i vand
  • Tilsæt mel og salt og ælt godt. Dejen er lidt klistret, så vask hænder undervejs, eller brug en røremaskine.
  • Lad dejen hæve tildækket i 1-1,5 time.
  • Tril 18 boller. Du kan veje dem af til 100 gr, hvis de skal være helt ens. (eller færre, hvis du ønsker dine pitabrød skal være større)
  • Lad bollerne hæve 15-20 minutter under et fugtigt klæde.
  • Tænd ovnen på 230 gr. varmluft og varm pladen og ovn op.
  • Tril 4 boller i mel og overfør til et stykke bagepapir. Rul dem forsigtigt flade med en kagerulle.
  • Overfør bagepapir til pladen og bag i 8 minutter.
  • OBS, varmefordeler din ovn godt, kan du bage to plader ad gangen.
Keyword bagværk, bagning, brød, pitabrød, hjemmebag