februar 27, 2024

Vegetarisk Bobotie – med svampe og linser

bobotie

Reklame +18 år – opskriften er udviklet i samarbejde med Spier The Yellowwood

Se nu her en lækker sag – en nyfortolkning af Sydafrikas nationalret Bobotie!
Du får masser af smag, linser og varme med denne ovnbagte ret.

I sin oprindelige form er Bobotie en kødfuld ret – hvorimod denne er vegetarisk med linser og svampe. Låget er lavet af en æggemasse og pyntet med laurbær. Retten smager vildt godt med gule ris – en anden sydafrikansk ret, som du nemt kan snyde dig til ved at tilsætte salt og en teske gurkemeje til vandet når du koger ris, og så tilføje rosiner efterfølgende. De varmende krydderier, sødmen fra chutney og abrikos sammen med rosinerne er mega lækkert – og jeg er normalt ikke til rosiner i ret mange ting..

Du kan se en video hvor jeg laver retten lige her 🌞

bobotie

Du kan finde mere inspiration til lækker Sydafrikansk mad hos Spier Wine ❤️

bobotie

Vegetarisk Bobotie med linser

En vegetarisk variant af Sydafrikas nationalret Bobotie, lavet med linser og svampe.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Sydafrikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1-2 spsk olie til panden
  • 1 spsk karry med top
  • 1 spsk garam masala med top
  • 1 tsk gurkemeje
  • 500 gr linser jeg brugte grønne og beluga
  • 500 gr blandede svampe gerne mørke champignoner og shitake
  • 2 spsk mild chutney evt. mangochutney eller blommechutney
  • 2 spsk abrikosmarmelade
  • 1 liter vand
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 3 æg
  • 250 ml mælk
  • laurbærblade kan undlades
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skyl linserne grundigt og sæt dem evt. i blød mens du forbereder resten. Det forkorter deres kogetid en smule.
  • Hak løg og hvidløg og steg et minut i olien, på en stor pande.
  • Tilsæt rensede, finthakkede svampe (små firkanter) og steg til al væden er fordampet.
  • Tilsæt karry, garam masala, gurkemeje og et skvæt vand.
  • Dræn linserne og steg dem med på panden et øjeblik.
  • Hæld 5 dl vand og bouillonterninger i og lad det simre 10-15 minutter.
  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Kom mere vand i efter behov, mens det forsat simre indtil linserne er møre. Det tager ca. 20 minutter og du skal ca. op på 1 liter i alt.
  • Nåt linserne er møre tilsættes chutney og marmeladen. Smag til med salt og peber og evt. mere chutney og marmelade.
  • Tag panden af varmen og pres massen ned i panden og glat ud, så det ligger jævnt. Hvis din pande ikke kan gå i ovnen, så gør dette i et ovnfad i stedet.
  • Pisk æg og mælk godt, og tilsæt lidt salt og peber. Hæld æggeblandingen forsigtigt over linserne og pynt med laurbærblade.
  • Bag I 20-25 minutter, til ægget et fast og let gyldent. Nyd gerne med ris – eller de traditionelle gule ris og en sprød salat.
Keyword aftensmad, hovedret, vegetarisk, vinter

Spier Wine er producerer dejlig, Sydafrikansk vin. Jeg fik lov til at smage deres økologiske serie The Yellowwood og vælge en af vinene til min ret – jeg gik med rødvinen, The Yellowwood Red, som komplimenterede smagen herligt. Kunne du tænke dig at smage vinen, så hold øje på min instagram de næste par dage 🫢 Vinen forhandles i Coops butikker.

bobotie



Har du prøvet min opskrift på æblechips? Eller finder du den her 🍎

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering