februar 27, 2024

Sprøde salt and vinegar kartofler

salt and vinegar kartofler

Salt and vinegar kartofler! Jeg må hellere være ærlig. Jeg forsøgte kun at lave disse kartofler, fordi min mand er vild med salt and vinegar chips. Mig? Ikke så meget.. Jeg spiser faktisk kun chips med salt, men det er vist et sidespring! Ud kom kartoflerne af ovnen – og så måtte jeg jo hellere smage. MUMS. De er mega lækre. Salte, men efterfulgt af et kick af syrlighed. Lad mig bare sige, at jeg har lavet dem for min egen skyld flere gange siden 🙏

Opskriften er simpel, men de tager lidt længere tid at lave end almindelige ovnkartofler. Det er fordi de skal simre i eddike inden. Til gengæld giver denne proces både den dejlige smag OG ekstra sprødhed, så det er klart tiden værd.

Vi spiser dem mest af alt som snacks, lune og som de er, men de kan også indgå som tilbehør til aftenmaden.

Opskriften på salt and vinegar kartofler kommer her – men husk lige at du kan følge mig på instagram, hvor jeg deler endnu flere opskrifter og mere inspiration. Min instagram finder du lige her!

salt and vinegar kartofler

Salt and vinegar kartofler

Salte, syrlige og sprøde kartofler!
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 5 minutter
Ret Snack, Tilbehør
Køkken plantebaseret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 500 gr. kartofler
  • 3 dl lagereddike klar
  • 1 dl vand
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Vask og skær dine kartofler i skiver.
  • Kom skiverne i en gryde med vand og eddike. Dækker væden ikke, så spæd op med mere vand og eddike.
  • Lad kartoflerne simre til de lige akkurat er møre – IKKE bløde. Det tager 5-10 minutter.
  • Tag gryden af varmen og lad dem ligge i eddikeblandingen og køle af i 20 minutter.
  • Overfør kartoflerne til en rist og lad dem tørre. Det tager kun et par minutter.
  • Mens de tørrer tænder du ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vend kartoflerne forsigtigt i en skål med olien, 1 tsk salt og friskkværnet peber.
  • Bag kartoflerne i ét lag på bagepapir i 20-25 minutter, vend dem og bag yderligere 20 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.

Noter

Du kan justere kartoflernes surhed ved at erstatte eddike med vand – men, det er syrligheden der gør de her kartofler noget særligt, så jeg ville passe på med at fortynde blandingen for meget. 
Keyword kartofler, snacks

Har du prøvet min opskrift på Bobotie med linser og svampe? Ellers finder du den her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering