maj 23, 2025

Salat med pære, feta og linser

salat med pære, feta og linser

En lækker salat med pære, feta og linser. Perfekt tilbehør til sommerens grillmad, kød eller bagte grøntsager. De sprøde, søde pærer, sennepsdressing og rødløg er en himmelsk kombination med masser af bid.

Jeg elsker simple, smagfulde salater. Det er min fortrukne måde at spise grønt på! Derfor måtte jeg lave denne salat, da jeg modtag en flok skønne pære fra Aarstiderne forleden! Jeg ved at frugt i salat deler vandende, men det er simpelthen noget af det bedste du kan serverer for mig 🍐 Også frugt på pizza, men det er en anden, og mere kontroversiel, sag.

salat med pære, linser og feta

Jeg har brugt danske anacia linser i denne salat. De er købt på nemlig.com og smager rigtig dejligt. Små og fine, og ikke for melede i konsistensen. Kan du ikke skaffe anacia linser, så vil jeg anbefale beluga. De kan lidt det samme, og kan efterhånden købes de fleste steder. Linserne er med til at give salaten en dejlig fylde og mæthed, og et skud sunde fibre, ikke mindst.

Det nemme ved linser, i forhold til diverse bønner, er at de ikke behøver ligge i blød. Du skal blot skylle dem godt og koge dem til de er møre og så er de klar til at spise. Derfor køber jeg heller ikke linser på dåse. Det er selvfølgelig et endnu nemmere alternativ, men de er også en del blødere end jeg foretrækker. Især i salater. Vælger du alligevel at købe linser på dåse, så skyl al lagen af inden du tilsætter dem.

Nu til opskriften på salat med pære, feta og linser – men husk lige at du kan følge mig på instagram, her deler jeg mad-inspiration, tips og tricks og nye opskrifter. Du finder min instagram lige her ❤️

Desuden, så prøv også min opskrift på green goddess salat 🌿

salat med pære, feta og linser

Salat med pære, feta og linser

Nem og lækker hverdagssalat med pære, feta og linser.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken plantebaseret
Antal 4 personer

Ingredients
  

  • 100 gr anicia eller beluga linser
  • 2 håndfulde baby spinat
  • 1 stk agurk
  • 1 stk rødløg
  • 1 spsk dijonsennep lille spiseske
  • 3-4 spsk olivenolie ekstra jomfru
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 2 stk pærer
  • 100 gr feta ægte græsk feta

Instructions
 

  • Skyl og kog linserne møre (efter anvisningen på pakken). Lad dem køle af.
  • Skær pærer og rødløg i tynde skiver. Skær agurken midt over og fjern kernerne. Skær den herefter i skiver.
  • Smuldr feta i en lille skål.
  • Kom dijonsennep i en skål og tilsæt en spiskeske olivenolie. Mix godt. Tilsæt endnu en spiseske olie og mix godt igen. Forsæt til du har tilsat 3-4 spisekeer i alt.
  • Tilsæt nu en teske eddike og smag til med salt og peber.
  • I en salat skål kommer du nu alle ingredienser i, undtagen feta (tjek lige om din spinat er skyllet – ellers skyl grundigt). Når dressingen er blandet godt ind i salaten, så drys fetaen på og vend forsigtigt i.
Keyword aftensmad, grøntsager, linser, salat, tilbehør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering