november 26, 2023

Risengrød uden mælk

risengrød

Der kan være flere gode grunde til at lave sin risengrød mælkefri – og uanset om det er allergi eller kostpræferencer, så skal risengrøden jo helst smage dejligt.

Jeg har prøvet mange varianter gennem tiden, og de fleste var jeg ikke vild med. Enten fik grøden en bismag af kokos, havre eller andet, og ellers blev den grå.. Det var indtil jeg for 7 år siden prøvede at koge grøden på vand og plantebaseret fløde. Og pludselig havde jeg en hvid, cremet grød, som alle herhjemme, børn og voksne, kunne lide. Den har vi lavet lige siden.

Faktisk, var den her simple opskrift min mest populære på min gamle hjemmeside, og jeg modtager stadig henvendelser om den. Så, bedre sent end aldrig, kommer den altså igen 🎄

Følg med på instagram og tag mig, hvis du prøver min opskrift 📸 @katinkafrederikke

risengrød

Risengrød uden mælk

En dejlig risengrød uden mælk, vegansk og uden bismag.
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Dessert, Hovedret, Snack
Køkken Højtider
Antal 3 personer

Ingredienser
  

  • 2 dl Grødris
  • 1 brik piskbar fløde fra alpro
  • 7,5 dl vand

Sådan gør du
 

  • Kom alle ingredienser i en gryde og kog det op under omrøring, ved middel varme.
  • Når grøden koger kommer du et låg på gryden og skruer ned på lav varme. Grøden skal kun boble svagt.
  • Lad den simre 20-30 minutter, eller til grøden er tyk og risene er bløde. Rør i gryden undervejs, så grøden ikke brænder i bunden.
  • Servér med kanelsukker og smørbar
Keyword højtider, jul, plantebaseret, risengrød, vegansk

Har du set min opskrift på et helt klassisk oldemorbrød? ✨

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering