januar 15, 2025

Nemme chokolader med sprøde nødder

Gå til opskrift

Var det noget med en lækker, hjemmelavet snack? De her nemme chokolader med sprøde nødder er hurtige at lave og smager mega dejligt. Den mørke chokolade, med de søde, sprøde nødder og flagesalt er virkelig en lækker kombination. De bliver bedst, hvis du lader chokoladen sætte sig et par timer – men det kræver altså lidt viljestyrke 😅

Kommer du til at stege nødderne for længe, så kan de få et lidt mat, krystalliseret udseende, men det gør heldigvis ikke meget for smagen. For at undgå det, lav chokoladen samtidig. Det kræver lidt multitasking, men resultatet er fine, skinnende nødder, og det er jo noget med, at vi også spiser med øjnene.

Jeg kommer chokoladerne i fryseren i 10-15 minutter, så de hurtigt sætter sig, men herefter står de bare på køkkenbordet i et par timer. Du kan opbevare dem i en bøtte med låg, gerne med bagepapir i mellem.

Husk at du kan følge med på instagram, hvor jeg også har delt en video af processen af de nemme chokolader. Den finder du lige her ❤️

Nemme chokolader med sprøde nødder

Nemme chokolader med sprøde nødder, stegt i ahornsirup.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret Dessert, Snack
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 1 plade god, mørk chokolade ca. 100 gr.
  • 30 gr smør
  • 0,75 dl ahornsirup
  • 2,5 dl blandede nødder Jeg brugte mandler, usaltede pistacienødder, hasselnødder og valnødder.
  • flagesalt

Sådan gør du
 

  • Hak nødder meget groft.
  • Hak chokoladen groft.
  • Gør et vandbad klar ved at hælde vand i en gryde og sætte en lidt større skål oven i, som chokoladen kan smeltes i.
  • Varm en stegepande op på medium varme. Tilsæt smør og nødder, når smørret har boblet af.
  • Smelt chokoladen mens du steger nødderne. Når de får lidt farve, så tilsætter du ahornsirup til panden. Husk at røre i chokoladen løbende.
  • Når siruppen tykner, så tag panden af varmen.
  • Dryp en lille skefuld chokolade på et bagepapir og top med nødderne. Drys med lidt flagesalt.
  • Du kan sætte dem i fryseren 10 minutter, så størkner de hurtigere, men hver obs på at chokoladen helst skal sætte sig et par timer efter det. Ellers smelter den hurtigere på fingrende og er mindre sprød.
Keyword chokolade, dessert, nødder, snacks

Har du prøvet opskriften på mine muslibarer? Ellers finder du den lige her 🌞

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering