Hvis der er noget der er dejligt – så er det at spise vafler til morgenmad! Denne her opskrift tager ikke ret lang tid at lave, den kræver ikke specielle ingredienser og så indeholder de masser af næring, så sammen med lidt frugt og evt. yoghurt er det den perfekte morgenmad.
Vaflerne er ikke søde, de er lette og sprøde (især når de stadig er lune), så du kan selv doserer sødmen med lidt agavesirup eller honning som topping.
Du kan købe havremel, men det er lettere og billigere bare at blende melen selv. Brug en blender eller en minihakker og blend til havregrynen er helt findelt. Jeg bruger bruger grovvalsede gryn, men finvalsede er lige så fint. Du kan bruge 100 gr. til én portion af denne opskrift.
Portionen er til 2-3 personer.
Husk at du kan følge mig på instagram, hvor jeg deler endnu flere opskrifter og mere inspiration. @katinkafrederikke 🤍
Blend havregryn til mel og hæld i en skål. Tilsæt mel, salt, bagepulver, vaniljesukker og kardemomme.
Kom æg og 1 dl mælk i skålen og pisk. Tilsæt den sidste dl mælk og det smeltede smør, og rør igen. På denne måde undgår du klumper.
Tænd dit vaffeljern og lad dejen hvile på køkkenbordet i mens.
Bag vaflerne til de er gyldne. Du skal ca. bruge 0,5 dl pr. vaffel, alt efter størrelsen på dit vaffeljern.
Vaflerne er sprøde når de er varme, så enten kan du sætte vaffeljernet på bordet og spise dem løbene, eller opbevare dem på en rist til alle er klar.
Servér med din foretrukne toppings; flødeskum, yoghurt, kompot, bær, peanutbutter og evt. lidt sirup eller flydende honning.
Noter
Hvis du vil lave salte vafler, så undlad vanilje og kardemomme og servér evt. med hummus, avokado og spejlæg.Ønsker du at vaflerne er sødere, så tilsæt en spiseske sukker til dejen.
Keyword bagværk, dessert, fuldkorn, nem opskrift, sundere dessert, vafler
Vaflerne er også gode som salte vafler, undlad blot kardemomme og vanilje, så kan de bruges med salte toppings og spises alle dagens måltider. Jeg er særligt vild med kombinationen af hummus, avocado, rucula og salt mandler. Mums!
Har du prøvet min opskrift på Oldemorbrød? Det er et lyst, blødt og lidt sødt brød, som passer perfekt til en god ostemad.
For at give dig de bedste oplevelser bruger vi teknologier som cookies til at gemme og/eller få adgang til enhedsoplysninger. Hvis du giver dit samtykke til disse teknologier, kan vi behandle data som f.eks. browsingadfærd eller unikke ID'er på dette websted. Hvis du ikke giver dit samtykke eller trækker dit samtykke tilbage, kan det have en negativ indvirkning på visse funktioner og egenskaber.
Funktionsdygtig
Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål.Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.