Jeg tør godt love dig, at du kan lide den her kikærtesalat – selv hvis du ikke elsker kikærter. Salaten er cremet, smagfuld, godt med “tanginess” og lidt bid fra kikærter og rødløg. Jeg kunne kalde opskriften vegetarisk tunsalat – for det minder nemlig om tunsalat. Men, men, men, den fortjener ikke at være en afart af en anden ret – den er helt sin egen 🥳 Godt, det smager den.
Vi spiser gerne kikærtesalat på rugbrød, ristet brød eller i en sandwich. Du kan også bruge den som en mættende dip til mini knækbrød eller lignende. Min erfaring er i hvert fald, at sådan et glas holder meget kortere tid end man regner med😄
Som jeg også skriver i selve opskriften er det helt op til dig om din kikærtesalat skal være vegetarisk eller vegansk – brug da bare en plantebaseret mayo og tyk yogurt. Jeg vil anbefale den mayo der hedder “café mayo” og yoghurten fra Alpro der hedder “greek style”. De smager godt og skaber samme dejlige konsistens.
Inden du går videre til opskriften, så husk lige at følg med på min instagram – og tag mig gerne hvis du prøver opskriften 📸 @katinkafrederikke
Hvor længe kan kikærtesalat holde sig? Kommer du pålægssalaten i et skoldet glas og opbevarer i køleskabet, kan den holde i ca. 3-4 dage.
Inden du går, så husk også at prøve min opskrift på ovnstegte kartofler med hvidløg og timian.