Her har du dem! De ultimativt saftige, bløde og søde kanelhorn. Et snasket alternativ, der kan sagtens konkurrere med klassikerne kanelsnegle og kanelgifler, hvis du spørger mig. Dejen er blød som smør, i bogstavelig forstand, da de indeholder en sund mængde smør. Det resulterer i en utrolig saftig kage, der selv dagen efter smager skønt. Kender i ikke det, at selv nybagte kanelsnegle kan være en lille smule.. tørre? Der er selvfølgelig forskel på opskrifter, men det har jeg i hvert fald oplevet flere gange. Det vil jeg gerne love, at de her kanelhorn IKKE er.
Jeg har været i gemmerne og fundet denne opskrift frem. Opskriften er egentlig udviklet til at være vegansk, men brug den mælk, yoghurt, smør og pensling som du har, eller normalt bruger.
Opskriften er virkelig dejlig. Nøj, jeg bagte mange horn i 2019-2020. Og så glemte jeg dem lidt igen. Det er en skam, så lad os give dem lidt kærlighed og genopstandelse.
Kanelhorn – et snasket alternativ til kanelsnegle 🐌
0.5dlsukkerTil fyldet – du kan bruge brun farin for mere smag
0.75dlsirupTil fyldet
2 tskkanelTil fyldet
1æg til penslingEller vegansk fløde for en vegansk variant
Perlesukker, hakkede nødder eller glasur som topping
Sådan gør du
Mix mælk og yoghurt i en gryde og varm det op til det er lillefinger varmt.
Rød gæren ud i blandingen.
Pisk sukkeret og smøret sammen og bland alle ingredienser sammen (IKKE de sidste par linjer, som er ingredienser til fyldet)
Ælt dejen helt glat og smidig. Kom dejen på køl i 30 minutter og forbered fyldet i mens.
Bland ingredienser til fyldet; sukker, sirup, smør og kanel i en skål. Rør til massen er ensartet.
Rul nu dejen ud i et rektangel på en meldrysset bordplade. Smør fyldet på dejen og skær i 12 trekanter.
Rul trekanterne fra den tykke ende og placér på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk hornene med et fugtigt klæde og lad dem hæve 1 time.
Tænd ovnen på 200 gr over/undervarme. Pisk et æg sammen og pensl hornene. Drys med perlesukker og hakkede nødder, eller pynt med glasur når de er afkølede.
Bag ca. 10 minutter. Alle ovne er forskellige, så hold øje med dem. De er færdige når de er flotte og gyldne.
Noter
Denne opskrift er originalt vegansk. Du kan derfor selv vælge om du vil bruge vegansk eller almindeligt smør, mælk osv. Derfor egner opskriften sig godt til de fleste, da den nemt kan laves uden laktose, æg og animalske produkter.
Keyword bagværk, dessert, fika, kage, kanel
Jeg tør godt at afsløre, at jeg har flere opskrifter på horn i ærmet. Så hold øje herinde eller på min instagram👀
Husk at tagge mig, hvis du prøver opskriften og deler et billede på instagram. Jeg elsker at se, at mine opskrifter bliver brugt 🙏
For at give dig de bedste oplevelser bruger vi teknologier som cookies til at gemme og/eller få adgang til enhedsoplysninger. Hvis du giver dit samtykke til disse teknologier, kan vi behandle data som f.eks. browsingadfærd eller unikke ID'er på dette websted. Hvis du ikke giver dit samtykke eller trækker dit samtykke tilbage, kan det have en negativ indvirkning på visse funktioner og egenskaber.
Funktionsdygtig
Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål.Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.