februar 25, 2024

Kanelhorn – et snasket alternativ til kanelsnegle 🐌

kanelhorn

Her har du dem! De ultimativt saftige, bløde og søde kanelhorn. Et snasket alternativ, der kan sagtens konkurrere med klassikerne kanelsnegle og kanelgifler, hvis du spørger mig. Dejen er blød som smør, i bogstavelig forstand, da de indeholder en sund mængde smør. Det resulterer i en utrolig saftig kage, der selv dagen efter smager skønt. Kender i ikke det, at selv nybagte kanelsnegle kan være en lille smule.. tørre? Der er selvfølgelig forskel på opskrifter, men det har jeg i hvert fald oplevet flere gange. Det vil jeg gerne love, at de her kanelhorn IKKE er.

Jeg har været i gemmerne og fundet denne opskrift frem. Opskriften er egentlig udviklet til at være vegansk, men brug den mælk, yoghurt, smør og pensling som du har, eller normalt bruger.

Opskriften er virkelig dejlig. Nøj, jeg bagte mange horn i 2019-2020. Og så glemte jeg dem lidt igen. Det er en skam, så lad os give dem lidt kærlighed og genopstandelse.

kanelhorn

Kanelhorn – et snasket alternativ til kanelsnegle 🐌

Lækre, snaskede kanelhorn.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Ret Dessert, Kage
Køkken bagværk
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 40 gr gær
  • 1.25 dl mælk Du kan bruge plantedrik
  • 0.75 dl neutral yoghurt Du kan bruge soyayoghurt
  • 40 gr sukker
  • 200 gr smør Den veganske smørblok kan også bruges
  • 400 gr hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljepulver Gerne ren vanilje
  • 25 gr smør Til fyldet
  • 0.5 dl sukker Til fyldet – du kan bruge brun farin for mere smag
  • 0.75 dl sirup Til fyldet
  • 2 tsk kanel Til fyldet
  • 1 æg til pensling Eller vegansk fløde for en vegansk variant
  • Perlesukker, hakkede nødder eller glasur som topping

Sådan gør du
 

  • Mix mælk og yoghurt i en gryde og varm det op til det er lillefinger varmt.
  • Rød gæren ud i blandingen.
  • Pisk sukkeret og smøret sammen og bland alle ingredienser sammen (IKKE de sidste par linjer, som er ingredienser til fyldet)
  • Ælt dejen helt glat og smidig. Kom dejen på køl i 30 minutter og forbered fyldet i mens.
  • Bland ingredienser til fyldet; sukker, sirup, smør og kanel i en skål. Rør til massen er ensartet.
  • Rul nu dejen ud i et rektangel på en meldrysset bordplade. Smør fyldet på dejen og skær i 12 trekanter.
  • Rul trekanterne fra den tykke ende og placér på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk hornene med et fugtigt klæde og lad dem hæve 1 time.
  • Tænd ovnen på 200 gr over/undervarme. Pisk et æg sammen og pensl hornene. Drys med perlesukker og hakkede nødder, eller pynt med glasur når de er afkølede.
  • Bag ca. 10 minutter. Alle ovne er forskellige, så hold øje med dem. De er færdige når de er flotte og gyldne.

Noter

Denne opskrift er originalt vegansk. 
Du kan derfor selv vælge om du vil bruge vegansk eller almindeligt smør, mælk osv. Derfor egner opskriften sig godt til de fleste, da den nemt kan laves uden laktose, æg og animalske produkter.
Keyword bagværk, dessert, fika, kage, kanel

Jeg tør godt at afsløre, at jeg har flere opskrifter på horn i ærmet. Så hold øje herinde eller på min instagram 👀

Husk at tagge mig, hvis du prøver opskriften og deler et billede på instagram. Jeg elsker at se, at mine opskrifter bliver brugt 🙏

Prøv også min opskrift på chokolade firkanter eller gulerodskage raw bites 🥕

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering