Her får du min opskrift på hjemmelavet frisk pasta. Det er nemmere end man tror, at lave sin egen pasta. Det er en kæmpe luksus, hvis du spørger mig. Og prisen for denne helt friske pasta, er også bedre end købt frisk pasta. Især fordi jeg bruger en lækker, økologisk mel og økologiske æg. Ca. 17 kr har jeg givet for denne portion.
Du kan få mange forskellige tipo 00 mel i butikkerne. At en mel er tipo 00 betyder at det er meget fint malet. Tipo 00 har et højt indhold af protein. Jeg foretrækker at købe denne mel og jeg bruger den måde til pasta, pizza og andre italiensk inspirerede brød.
Pastabrættet jeg bruger til at lave denne form på pastaen kan du få her til 38 kr. For mig har det været en god investering, da pasta pludselig kunne være et hverdagsprojekt, der kræver mindre rengøring og tid generelt.
Vil du bruge dejen til spaghetti eller parpadelle eksempelvis, kan du rulle og skære i hånden, eller bruge en pastamaskine. (reklame) Jeg har denne, som jeg er meget glad for.
1 Pastabræt Kun nødvendigt til denne type, du kan også bruge dejen til ravioli mm.
Ingredienser
300grtipo00 melBemærk der er forskel på kvaliteten
Sådan gør du
Kom mel i en skål – eller form en skål af mel på dit køkkenbord. Lav en fordybning i melet.
Klæk æggene ned i fordybningen.
Brug en gaffel til at piske æggene. Tag langsomt mere mel med. Når massen minder mere om en dej, vipper du den ned på køkkenbordet (hvis du startede i en skål.
Dejen skal æltes godt i ca. 10 minutter, til dejen er blød og nemt samles til en kugle.
Pak pastadejen ind i film og kom på køl i 30 minutter (den kan godt ligge længere).
Del dejen i 4 og rul dem til pølser. Skær i små stykker. Kom mel på dit pastabræt og hænder, og tryk nu stykket aflangt og pres ned af pastabrættet med din tommelfinger. Så skulle du gerne stå med en pasta der ligner den på billedet. Prøv dig frem med trykket og størrelsen – du finder hurtigt en rytme.
Læg dem på et meldrysset bord uden de rører hinanden til de skal koges.
Kog i letsaltet vand i 3-5 minutter, til de er al dente.
For at give dig de bedste oplevelser bruger vi teknologier som cookies til at gemme og/eller få adgang til enhedsoplysninger. Hvis du giver dit samtykke til disse teknologier, kan vi behandle data som f.eks. browsingadfærd eller unikke ID'er på dette websted. Hvis du ikke giver dit samtykke eller trækker dit samtykke tilbage, kan det have en negativ indvirkning på visse funktioner og egenskaber.
Funktionsdygtig
Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål.Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.