juli 27, 2024

Hjemmelavet frisk pasta

hjemmelavet frisk pasta

Her får du min opskrift på hjemmelavet frisk pasta. Det er nemmere end man tror, at lave sin egen pasta. Det er en kæmpe luksus, hvis du spørger mig. Og prisen for denne helt friske pasta, er også bedre end købt frisk pasta. Især fordi jeg bruger en lækker, økologisk mel og økologiske æg. Ca. 17 kr har jeg givet for denne portion.

Du kan få mange forskellige tipo 00 mel i butikkerne. At en mel er tipo 00 betyder at det er meget fint malet. Tipo 00 har et højt indhold af protein. Jeg foretrækker at købe denne mel og jeg bruger den måde til pasta, pizza og andre italiensk inspirerede brød.

Pastabrættet jeg bruger til at lave denne form på pastaen kan du få her til 38 kr. For mig har det været en god investering, da pasta pludselig kunne være et hverdagsprojekt, der kræver mindre rengøring og tid generelt.

Vil du bruge dejen til spaghetti eller parpadelle eksempelvis, kan du rulle og skære i hånden, eller bruge en pastamaskine. (reklame) Jeg har denne, som jeg er meget glad for.

Find opskriften på denne lækre pastasauce lige her ❤️

hjemmelavet frisk pasta

Hjemmelavet frisk pasta

En opskrift på hjemmelavet frisk pasta
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Ret pasta, Tilbehør
Køkken Italiensk
Antal 3 personer

Equipment

  • 1 Pastabræt Kun nødvendigt til denne type, du kan også bruge dejen til ravioli mm.

Ingredienser
  

  • 300 gr tipo00 mel Bemærk der er forskel på kvaliteten

Sådan gør du
 

  • Kom mel i en skål – eller form en skål af mel på dit køkkenbord. Lav en fordybning i melet.
  • Klæk æggene ned i fordybningen.
  • Brug en gaffel til at piske æggene. Tag langsomt mere mel med. Når massen minder mere om en dej, vipper du den ned på køkkenbordet (hvis du startede i en skål.
  • Dejen skal æltes godt i ca. 10 minutter, til dejen er blød og nemt samles til en kugle.
  • Pak pastadejen ind i film og kom på køl i 30 minutter (den kan godt ligge længere).
  • Del dejen i 4 og rul dem til pølser. Skær i små stykker. Kom mel på dit pastabræt og hænder, og tryk nu stykket aflangt og pres ned af pastabrættet med din tommelfinger. Så skulle du gerne stå med en pasta der ligner den på billedet. Prøv dig frem med trykket og størrelsen – du finder hurtigt en rytme.
  • Læg dem på et meldrysset bord uden de rører hinanden til de skal koges.
  • Kog i letsaltet vand i 3-5 minutter, til de er al dente.
Keyword aftensmad, pasta

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering