oktober 25, 2024

Hjemmelavede müslibarer

hjemmelavet müslibarer

Her har du en opskrift på hjemmelavede müslibarer, som er et sikkert hit i madpakken, ved den lille sult -eller bare som et sødt indslag, når du er lidt lækker sulten.

Müslibarer er jo billige og nemme at få fat på, så hvorfor egentlig lave dem selv? Hvis du vender pakken om, vil man hurtigt indse, at de fleste af de færdigkøbte varianter ikke indeholder meget næring. Ikke fordi det altid er nødvendigt, men jeg synes det er dejligt at vide, at denne lille snack er pakket med peanutbutter, god honning, nødder, mørkchokolade osv – altså rigtige råvarer. Og selv hvis dette ikke siger dig noget, så er de søde og smagfulde, chewy og alligevel med lidt knas. Så ja, det i sig selv er grund nok 🙂

Som skrevet i opskriften, så er barerne bløde når de er færdige, så lav dem gerne dagen før du gerne vil bruge dem, så de kan nå at sætte sig. Jeg skar dem i øvrigt over en gang mere på hver række – det kan du skimte på min video af opskriften på min instagram her. Den størrelse synes jeg fungerer bedst, ikke mindst fordi de er ret søde og lidt mættende, så ofte er en lille en nok. Og ellers kan du altid spise to eller flere 😅

Det er vigtigt at mandler og chokolade hakkes fint i de her hjemmelavede müslibarer, for ellers hænger de ikke ordentligt sammen. Bemærk at du kan erstatte hindbær med mere chokolade – men jeg vil ikke anbefale det, for det let syrlige twist er virkelig skønt. Jeg har købt de frysetørrede hindbær i bilka til 20-30 kr, og der er til mange portioner.

hjemmelavet müslibarer

Hjemmelavede müslibarer

Lækre hjemmelavede müslibarer med chokolade, mandler og hindbær
Forb. tid 10 minutter
køl 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Snack
Køkken bagværk
Antal 26 stk

Ingredienser
  

  • 2,5 dl peanutbutter Det passer med et helt glas fra coop 365, 350 gr.
  • 1,75 dl honning
  • 6 dl grovvalsede havregryn
  • 50 gr finthakket mørk chokolade
  • 1 håndfuld mandler, hakket
  • 1 håndfuld frysetørret hindbær kan fåes til en god pris i mange supermarkeder
  • 1/2 tsk vaniljepulver ren vanilje, ikke vaniljesukker
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du
 

  • Rist mandlerne på en tør pande, til de får lidt farve. Lad dem køle af.
  • Rør peanutbutter og honning godt sammen. Hak chokolade og de afkølede mandler fint.
  • Bland havregryn, salt og vanilje sammen med peanut/honning blandingen. Tilsæt mandler og chokolade og mix til det er fordelt i blandingen.
  • Beklæd en form med bagepapir og hæld blandingen i og kom bagepapir ovenpå. Det betyder ikke så meget om fadet er for stort, du kan selv forme lidt med bagepapiret, men rul blandingen ud til ca. 20×20 cm.
  • Pres god ned på bagepapiret og kør rund med en glat overflade (jeg brugte et målebæger), for at sikre, at barerne ikke bliver porøse. Pres også kanterne ind fra siden.
  • Sæt formen på køl mindst en time før barerne skæres i ca. 28 stykker. Har du ca. rullet ud til de 20 x 20, så del dejen i 4 på den ene led og 7 på den anden.
  • Nu er barerne bløde og bøjelige, men efter en nat på køl, bliver de faste. Jeg opbevarer dem i en bøtte med bagepapir i mellem hvert lag – og så på køl. De holder fint en uge eller længere.

Noter

Vil du have helt flotte hjørner, så brug en form med skarpe kanter, i stedet for et afrundet fad som mig. 
Keyword madpakke, snacks, sundere dessert

Prøv også at kigge forbi min opskrift på foccacia ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering