august 29, 2023

Gulerodskage Raw Bites – Nemme og lækre

Jeg havde ved en fejl købt 4 kg gulerødder i stedet for det ene, jeg sædvanligvis køber. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, så jeg benyttede lejligheden til at teste en ny opskrift: gulerodskage raw bites! Og lad mig bare sige, de gled hurtigt ned hos både børn og voksne.

De er geniale til madpakken, den lille sult eller en nærende hverdagsdessert!

TIP:
– Skal det være endnu mere festligt, kan de dyppes i smeltet hvid chokolade før de trilles i kokos!
– De smager godt med det samme, men lad dem helst ligge et par timer (eller et døgn) i køleskabet, før de skal spises. Konsistensen bliver lidt fastere herefter.

Gulerodskage Raw Bites

Skønne kugler med gulerodskage smag; perfekt til madpakken, den lille sult eller som hverdagsdessert!
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Snack
Køkken plantebaseret
Antal 20 stk
Kalorier 75 kcal

Equipment

  • 1 foodprocessor

Ingredienser
  

  • 2,5 stk gulerødder medium størrelse
  • 1,5 dl mandler
  • 4 dl havregryn
  • 12 stk medjool dadler
  • 2 tsk kanel
  • 0,5 tsk muskatnød
  • evt. knivspids stødt nellike
  • kokosmel til at trille i.

Sådan gør du
 

  • Skræl gulerødder og skær i mindre stykker.
  • Kør dem i foodprocessor til de bliver som små ris. Overfør til en skål.
  • Kør nu mandler til en grov mel – det er op til dig, om der må være små stykker mandler i. Hæld i skålen med gulerødder.
  • Havregryn blendes til havremel.
  • Dadlerne udstenes og blendes med havremelen (i foodprocessoren) til det samler sig.
  • Kom mandelmel, gulerødder og krydderier tilbage i foodprocessoren og blend til det er godt blandet. Stop inden det bliver en ensformig masse.
  • Du kan evt. køle blandingen ned, så klistrer det mindre, men ellers tril kugler i den størrelse du ønsker, og tril til sidst i kokos.
  • Opbevar i en lukket beholder i køleskabet.

Noter

  • Konsistensen bliver fastere efter et par timer i køleskabet. 
  • De holder sig fint en uges tid i køleskabet. 
  • Dyp dem i smeltet hvid chokolade, før de trilles i kokos, for en festlig version. 
Keyword madpakke, nem opskrift, plantebaseret, snacks, vegansk




Jeg håber i bliver vilde med dem, som vi er! Del gerne billeder med mig, når du prøver mine opskriver – bare tag mig på instagram @katinkafrederikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering