maj 31, 2024

Green Goddess salat

green goddess salat

Her har du en super frisk og smagfuld green goddess salat – perfekt til at spise på brød ristet i lidt olivenolie, eller måske som tilbehør til din grillmad? Jeg kunne også forestille mig at spise den som forret eller måske i tortillas sammen med stegte bønner og en salsa. Mums!

Salaten er simpel – få, sprøde ingredienser. Hele magien opstår, når du skærer det hele i små firkanter og vender det rundt med den cremede, let krydrede dressing. Så sørg for at vælge gode råvarer, hvilket jeg altid advokerer for, men her gør det virkelig en forskel om agurken er blød eller frisk og smagfuld. Jeg går altid efter danske, økologiske råvarer.

green goddess salat

Jeg blender dresssingen I min vitamix (reklame). Det er en vanvittig blender, der kan gøre alt cremet og silkeblødt. Har du en lidt mindre powerful blender, så sæt gerne cashewnødderne i blød 30 minutter før du går i gang, så de når at blive lidt mere medgørlige, inden du blender dressingen til din green goddess salat.

Inden du går videre, så husk at du kan følge mig på instagram, hvor jeg deler mange opskrifter og lækker mad – @katinkafrederikke

green goddess salat

“Green Goddess” salat

En lækker, cremet salat med masser af smag.
Forb. tid 15 minutter
Ret Forret, Hovedret, Tilbehør
Køkken plantebaseret
Antal 4 personer

Equipment

  • 1 blender

Ingredienser
  

  • 2 stk agurker
  • 1 stk hjertesalat eller tilsvarende mængde romainsalat
  • 1/2 stk spidskål
  • 1 stk skalotteløg Eller 1/2 salatløg
  • 60 gr cashewnødder neutrale
  • 1 stk citron, saften
  • 1 stk avocado moden
  • 1 fed hvidløg
  • 20 gr frisk jalapeños eller 7-8 skiver syltet
  • 1 håndfuld spinat stor håndfuld
  • 1 håndfuld basilikum stor håndfuld – passer med en øko potte fra supermarkedet.
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 spsk sirup alm. sukkersirup eller ahornsirup
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Start med at komme cashewnødderne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Sæt til side.
  • Vask agurk, spidskål og hjertesalat og skær i små stykker. Hak skallotteløg i små tern. Kom det hele i en skål.
  • I en blender tilføjer du basilikum (vasket), spinat (vasket), hvidløg, avocado, citronsaft, sirup, olivenolie, jalapeños og de drænede cashewnødder vi før satte i blød. Blend til massen er helt ensartet. Smag til med salt og peber.
  • Vend salat og dressing sammen og servér straks.
    Salten trækker væden ud af salat og agurk, så salaten er bedst indenfor de første timer, men kan sagtens gemmes – der ryger bare en del af sprødheden.

Noter

Skal salaten kun serveres for voksne? Så tilsæt evt. lidt hakket chili til sidst. 
Keyword grøntsager, salat, tilbehør

Har du prøvet min opskrift på ovnstegte kartofler? Ellers kan du finde opskriften lige her 🌿

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering