juli 27, 2024

Cremet spicy pasta – nem og lækker

cremet spicy pasta

Er der noget der slår en god, comforting pastaret? Min opskrift på cremet spicy pasta er lige netop det! En nem og lækker ret, som smager helt vidunderligt serveret med friske tomater og burrata 🍅

En nem og skøn pastaret, er som regel min go-to, på dage hvor det skal gå lidt stærkt. En hjemmelavet pesto er også skøn, men den her simple sauce kan virkelig noget helt særligt. Du kan sagtens servere den som den er, men vend et par tomater i lidt god olie og friske urter, og tilsæt lidt frisk ost – og voila, så er retten gæster værdig!

Jeg laver helst pastaen selv – men det er bestemt ikke nødvendigt, hvis det skal gå ekstra hurtigt. Vil du kaste dig ud i din egen pasta, skal du kun bruge to ingredienser. En god tipo00 mel og æg. Den form jeg laver kræver et lille pastabræt, du kan anskaffe for blot 40 kr. Opskriften finder du her!

Den her pastasauce er tilberedt i en blender. Og hvis du alligevel overvejer at anskaffe dig en kraftig blender, så vil jeg klart anbefale en powerblender fra (reklame) Vitamix eller Blendtec. De gør det let som en leg at blende en sauce som denne helt blød, uden klumper. Det samme med bær – eller flere tydelige brombær kerner i din smoothie 🙂

Husk du kan følge med på Instagram, hvor jeg deler masser af madinspiration og opskrifter 🍒 @katinkafrederikke

Udover denne opskrift på cremet spicy pasta – så kig også forbi min opskrift på marineret squash salat 🌿

Cremet spicy pasta – nem og lækker

Denne pastaret er cremet og lidt spicy, og super nem at lave.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Hovedret, pasta
Køkken plantebaseret
Antal 2 personer

Equipment

  • 1 blender

Ingredienser
  

  • 100 gr cashewnødder neutrale – udblødte
  • 1 helt hvidløg
  • 2 dl vand
  • 1,5 spsk tomatpuré En stor spiske med top
  • 2 stk rød chili
  • 1 tsk flagesalt med top
  • 1,5 tsk sirup
  • Pasta efter eget valg, se link til min opskrift på frisklavet pasta i teksten.

Sådan gør du
 

  • Hæld cashewnødder i en skål og overhæld med kogende vand. De skal stå mindst 30 minutter og gerne længere, hvis du ikke har en powerblender.
  • Skær toppen af hvidløget, placer det på en bageplade og overhæld med lidt olivenolie, og bag 25-30 minutter ved 200 gr, til det er helt blødt inden i.
  • Når hvidløget er færdigt og køler ned koger du pasta efter eget valg (ca. 400-500 gr).
  • Mens pastaen koger, kommer du alle ingredienser i blenderen (kun de bløde fed hvidløg, ikke skrællen). Blend til saucen er helt blød og cremet. Smag til med salt og peber.
  • Gem lidt af pastavandet. Vend saucen i pastaen og tilsæt evt lidt væde ved behov.
  • Servér gerne med friske tomater og burrata.

Noter

  • Jeg bruger to lange, røde chilier fra netto (ØGO). De er milde men har lidt smag. 
  • Du kan starte med at tilsætte en, hvis du er bekymret for om retten bliver for stærk. Vi spiser den dog alle 5, også min yngste. 
Keyword aftensmad, chili, hurtig, nem opskrift, pasta, spicy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering