Måske har du fået serveret citronris på en ferie til Grækenland? Hvis ikke, kan du godt glæde dig! De smager virkelig dejligt. Risene smager dejligt i sig selv, men du kan servere retten til lige det, du har lyst til. Eller eventuelt prøve at servere dem med bagt antipasti?
Det er en nem ret at lave, især hvis du i forvejen er fortrolig med at koge ris. Hemmeligheden er lav varme, låg på og tålmodighed. Åbner du låget, forsvinder den damp, der tilbereder dine ris.
Citronskal?
Det er især citronskallen, der giver retten sin dejlige smag af citron. Skallen indeholder æterisk olie, som er super aromatisk. Jeg bruger altid økologiske citroner, når skallen skal bruges. Det er simpelthen fordi at citrusfrugter især indeholder rester fra sprøjtemidler i skallen, og den vil jeg gerne undgå.
Citronris med hvidløg
Skønne græskinspirerede ris, med dejlig smag af citron.
Vask ris til vandet er klart. Dette kræver et par gentagelser.
Hak løg og hvidløg fint.
Vask citronerne. Riv skallen fint og gem i en lille skål.
Pres saften af 1 1/2 citron og gem.
Hæld olivenolie i en varm gryde eller sauterpande. Steg løg og hvidløg 5 minutter. De skal blive bløde og dufte dejligt, men må ikke brænde, så pas på med varmen.
Tilsæt smuldret boullionterning og rør godt. Tilsæt ris og citronskal og rist i et minut, mens du rører rundt i gryden.
Tilsæt nu gurkemeje, dild, persille, citronsaft og vand. Lad det koge op.
Så snart det bobler, lægger du låg på gryden. Det skal simre i 15 minutter ved lav varme. Det skal altså kun lige boble!
Efter de 15 minutter tager du gryden af varmen og lader den stå yderligere 15 minutter med låget på.
Nu kan du tage låget af og løsne risene med en gaffel.
For at give dig de bedste oplevelser bruger vi teknologier som cookies til at gemme og/eller få adgang til enhedsoplysninger. Hvis du giver dit samtykke til disse teknologier, kan vi behandle data som f.eks. browsingadfærd eller unikke ID'er på dette websted. Hvis du ikke giver dit samtykke eller trækker dit samtykke tilbage, kan det have en negativ indvirkning på visse funktioner og egenskaber.
Funktionsdygtig
Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål.Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.