oktober 21, 2023

Citronris med hvidløg

citronris med hvidløg

Måske har du fået serveret citronris på en ferie til Grækenland? Hvis ikke, kan du godt glæde dig! De smager virkelig dejligt. Risene smager dejligt i sig selv, men du kan servere retten til lige det, du har lyst til. Eller eventuelt prøve at servere dem med bagt antipasti?

Det er en nem ret at lave, især hvis du i forvejen er fortrolig med at koge ris. Hemmeligheden er lav varme, låg på og tålmodighed. Åbner du låget, forsvinder den damp, der tilbereder dine ris.

Citronskal?

Det er især citronskallen, der giver retten sin dejlige smag af citron. Skallen indeholder æterisk olie, som er super aromatisk. Jeg bruger altid økologiske citroner, når skallen skal bruges. Det er simpelthen fordi at citrusfrugter især indeholder rester fra sprøjtemidler i skallen, og den vil jeg gerne undgå.

citronris med hvidløg

Citronris med hvidløg

Skønne græskinspirerede ris, med dejlig smag af citron.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hviletid 15 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Middelhavet
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 gr ris Jeg bruger økologiske basmatiris
  • 1/2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 2 stk citroner
  • 1 tsk tørret dild
  • 0,5 tsk gurkemeje, stødt
  • 1 spsk frisk persille, hakket
  • 5 dl vand
  • 1 stk god bouillon terning

Sådan gør du
 

  • Vask ris til vandet er klart. Dette kræver et par gentagelser.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Vask citronerne. Riv skallen fint og gem i en lille skål.
  • Pres saften af 1 1/2 citron og gem.
  • Hæld olivenolie i en varm gryde eller sauterpande. Steg løg og hvidløg 5 minutter. De skal blive bløde og dufte dejligt, men må ikke brænde, så pas på med varmen.
  • Tilsæt smuldret boullionterning og rør godt. Tilsæt ris og citronskal og rist i et minut, mens du rører rundt i gryden.
  • Tilsæt nu gurkemeje, dild, persille, citronsaft og vand. Lad det koge op.
  • Så snart det bobler, lægger du låg på gryden. Det skal simre i 15 minutter ved lav varme. Det skal altså kun lige boble!
  • Efter de 15 minutter tager du gryden af varmen og lader den stå yderligere 15 minutter med låget på.
  • Nu kan du tage låget af og løsne risene med en gaffel.
Keyword citron, græskar, plantebaseret, ris, tilbehør

Hvis du prøver min opskrift, så tag mig endelig på instagram @katinkafrederikke 📸

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering