november 13, 2023

Chokolade peanut firkanter

chokolade peanut firkanter

Denne opskrift lavede jeg for mere end 4 år siden – og tro mig, den er stadig relevant 😋

Forestil dig en form for konfekt eller luksus daddelkugle med masser af chokolade og saltede peanuts. Det er virkelig en dejlig sag at have liggende på køl! Vi spiser dem gerne som en eftermiddagssnack, en hverdagsdessert eller ja, når som helst.

De er helt veganske, så længe du bruger mørk chokolade uden mælk – og glutenfri, hvis du bruger glutenfri havregryn. Derfor egner de sig også godt til at dele ud i større grupper, hvor der evt. er allergier eller kosthensyn at tage med i betragtning.

Kan du ikke tåle havre, kan du prøve dig frem med quinoaflager, rugflager eller lignende i stedet.

Peanut chokolade firkanter

Lækre små konfekagtige firkanter med chokolade og peanuts.
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Dessert, Snack
Køkken plantebaseret
Antal 20 stk

Equipment

  • 1 foodprocessor og ellers en stavblender

Ingredienser
  

  • 25 stk "juicy dates" Det er de helt bløde dadler i papkasser
  • 2 dl grovvalsede havregryn evt. glutenfri, hvis du ønsker dette.
  • 1 dl mandelmel Kan laves af mandler, se noter længere nede.
  • 3 spsk peanutbutter med top
  • 2 spsk kokosolie
  • 3 spsk kakao vælg gerne en god kakao, det gør hele forskellen!
  • 1 dl saltede peanuts
  • 140 gr mørk chokolade
  • ekstra peanutbutter til topping
  • 1 drys flagesalt til topping

Sådan gør du
 

  • Tag alle ingredienser UNDTAGEN chokolade, saltede peanuts, ekstra peanutbutter og flagesalt, og blend det sammen. Dette gøres nemmest i en foodprocessor, men ellers brug en stavblender.
  • Hak de saltede peanuts og tilføj dem til massen.
  • Beklæd et ovnfad eller bageplade med bagepapir og hæld massen på.
  • Pres massen flad – ca. 1. cm i tykkelse – og alt efter størrelsen på formen, form en firkant/et rektangel.
  • Smelt chokoladen, evt. i en mikroovn og hæld på "kagen".
  • Drizzle med peanutbutter og brug enden af en teske til at tegne streger i chokoladen, så der dannes det fine mønster.
  • Drys salt på og lad "kagen" køle ned i køleskabet.
  • Nu kan den skæres i 20 stykker. Opbevar i en lufttæt boks i køleskabet, med bagepapir eller lignende mellen lagene.

Noter

  • Det er vigtigt at bruge de helt bløde juicydates, da medjool og andre mere tørre dadler er sværere at blende ud og ikke tilføjer den samme fugt. Hvis du vil bruge en anden slags dadler, så læg dem i blød et par timer før du går i gang. 
  • Mandelmel kan efterhånden købes i det fleste supermarkeder, men en anden mulighed er at lave den selv. Du blender bare mandler til det er helt fint og stopper før det klumper sammen (stadiet før nøddesmør).
Keyword chokolade, dessert, peanuts, snacks, sundere dessert

Mønstret ovenpå er meget nemt at lave. Oven på den smeltede chokolade lader du peanutbutter fra en ske dryppe (eller drizzle, meget bedre ord 😅) rundt omkring. Tag så en træpind, enden af en teske eller lignende, og træk så i chokoladen og peanutbutteren i et tilfældigt, cirkulært mønster og lidt frem og tilbage. Fokuser på de største klumper peanutbutter til sidst, som du kan trække i forskellige retninger og dermed “tynde dem lidt ud”. Nemt og smukt.

Husk som altid at tagge mig, hvis du deler dit resultat på instagram – @katinkafrederikke

Efterlad også gerne en kommentar eller del opskriften med en, du tænker, kunne bruge den 🎈

Har du fået prøvet min opskrift på gulerodskage bites?? Ellers finder du den her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering