november 12, 2023

Chapati – nemme fladbrød af fuldkorn

chapati

Opskriften på chapati er virkelig god at kende! De kan bruges på flere måder, både til currys og risretter, men i den grad også som tortillas eller til suppe. Mine børn spiser dem endda gerne som en snack, smurt med smør.

Chapati er traditionelt lavet med en mel kaldet “Atta”, som er en 100% fuldkornsmel. Derfor kan du godt erstatte den med en lettere tilgængelig fuldkornshvedemel. Den, jeg bruger, er stenkværnet, hvilket giver et mere rustikt look med masser af smag.

Tre gode grunde til at kaste dig ud i denne opskrift?

chapati

Chapati – fladbrød af fuldkornsmel

Nemme, lækre fladbrød af 100% fuldkornsmel.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Hovedret, Tilbehør
Køkken Indisk
Antal 10 fladbrød

Ingredienser
  

  • 315 gr fuldkornshvedemel
  • 225 ml vand
  • 8 gr salt

Sådan gør du
 

  • Mix alle ingredienser og ælt dejen godt i 5 minutter.
  • Del dejen i 10 stykker.
  • Varm en pande op (middelvarme) og kom lidt mel på bordet. Kom også mel på stykkerne og rul et af dem flade med en kagerulle.
  • Bag én ad gangen et minut eller to på panden. Når brødet bobler op, skal det vendes. Kom brødet ind i et foldet viskestykke, så holder det varmen og bliver blødt.
  • Gentag med alle ti brød.
Keyword bagværk, brød, nem opskrift, tilbehør

Efterlad gerne en kommentar med, hvad du serverer dem til, så vi kan inspirere hinanden 🫓
Og følg med på instagram for flere opskrifter @katinkafrederikke 📸✨

På udkig efter andre opskrifter? Prøv evt. min opskrift på pitabrød eller citronris 🍋

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering